Yüz germe ameliyatı yüz ve boyun derisinde ki sarkıkları ve çene altındaki yağlanmayı ortadan kaldırmaya yarayan bir yöntemdir. Yüz germe ameliyatı sayesinde hasta kendini daha iyi, canlı, güzel ve genç hissedecektir. Yüz germe ameliyatı sayesinde sarkan fazla deri alınarak yüz daha gergin hale getirilir. Kişinin cilt elastikiyeti kaybolmamış ise yüz germe ameliyatından alınacak sonuç çok daha başarılı olacaktır. Yüz germe ameliyatı yalnız başına yapılabileceği gibi alın germe ve göz kapağı estetiği ile bir arada da yapılabilmektedir. Yüz germe ameliyatı için en uygun adaylar 40 ile 65 yaş arasında olan yüz ve boyun derisinde sarkmalar, yağlanmalar görülen fakat deri elastikiyeti iyi olan kişilerdir. Yüz germe ameliyatının ortalama süresi 3 ile 4 saat arasında değişmektedir. Bu ameliyatta genel anestezi tercih edilse de lokal anestezi de uygulanabilmektedir. Ameliyatta yapılacak kesilerin yeri yüzün yapısına ve cerrahinin tekniğine göre ayarlanmaktadır.
Genellikle 50 yaş sonrasında birçok kişinin yüzünde belirgin şekilde sarkmalar ve yağlanmalar görülmeye başlar. Kişiyi en çok çene çizgisindeki ve boyun bölgesinde bulunan derideki düzensizlikler ve kulak önündeki kıvrımlar rahatsız etmektedir. Bu aşamada yüz germe ameliyatı uygulanmalı ve yöntemin başarısı ile gençleşme sağlanmalıdır.
Bütün cerrahi işlemlerden sonra görüldüğü gibi yüz germe işleminden sonra ki birkaç gün kadar hafif ağrılar hissedilebilir. Ameliyat sonrasında hastaya verilen ilaçlar yardımı ile bu ağrıların önüne kolayca geçilebilir. Ameliyattan sonra yüzünüzde şişlikler ve morluklar görülecektir fakat bunlar sizde herhangi bir korku ve endişe yaratmasın. 1 ay içerisinde bu durumlardan anında kurtulduğunuzu fark edeceksiniz. Yüz germe ameliyatından iki hafta sonra da normal hayatınıza ve işinize dönebilirsiniz.
Yüz germe ameliyatında genellikle özel dikiş ve pansuman malzemeleri kullanıldığı için yüzde oluşacak izler minimum seviyede olacaktır. Oluşacak izlerde saçlı deri arasında olacağı için belirgin şekilde bir görülme olmayacaktır. Kulak çevresinde ki germeden oluşan iz de kulak ve yüzün birleşme hattında ve hatta kulak memesinin altına doğru olacağı için burada da belli olmayacaktır.
Kişilerin kendine özgü bir anatomik durumu olduğu için cerrahta bunları hesaplayıp göz önünde bulundurarak yüz germe ameliyatına başlamalıdır. Operasyon yaşlanma anatomisini bilen bir cerrahla yapılmalıdır. Ayrıca yüz germe ameliyatı yüz mimikleri ve yüzün anatomik yapısına dikkat edilerek yapıldığı takdirde yüz ifadesinde herhangi bir değişiklik görülmeyecektir.
Ameliyattan sonra yüzdeki kesilerin iyileşme süresi 7-10 gün arasındadır. Ameliyat sonrasında görülen ödemler ise 2-3 hafta kadar sürmekte olan fakat hızla düzelen sorunlar arasındadır. Yüz germe ameliyatından sonra hastalar 2 ile 3 hafta arasında iş hayatlarına dönebilirler. Yüz germe operasyonu tek başına yapılabildiği gibi alın germe, göz kapağı ve burun ameliyatları gibi diğer ameliyatlarla da birlikte yapılabilmektedir. Bu şekilde yapılan bir ameliyatta da diğer işlemlerin de kendilerine ait iyileşme sürelerinin olacağı bilinmelidir.